Er du SAF-T klar?

25. juni 2020

Right har utviklet en universell løsning for SAF-T uttrekk fra Oracle eBusiness Suite.

SAF-T-uttrekk genereres fra Oracle eBusiness Suite (OeBS) i henhold til Skattedirektoratets spesifikasjon, ferdig installert og validert mot Skatteetatens SAF-T XSD-skjema

  • Det tilrettelegges for at selskapsinformasjon kan vedlikeholdes av funksjonell bruker.

  • Det tilrettelegges for mapping av kontoverdier i OeBS til SAF-T kontoplan. Selve mappingen utføres av kunden.

  • Det tilrettelegges for mapping av avgiftskoder i OeBS til SAF-T standarden. Selve mappingen utføres av kunden.

  • Det er utviklet egne views som sammenstiller dataene som skal innrapporteres.

  • Oppsett av bakgrunnsprogram i OeBS. Bakgrunnsprogrammet formatterer XML-filer i henhold til SAF-T formatet, som kan lastes opp av sluttbruker til Altinn. Bakgrunnsprogrammet kjøres av sluttbruker i OeBS.

Alternativt kan kunden bestemme at Right kun tilbyr tilrettelegging av data, og at kunden selv sørger for formattering av XML.
For sluttbruker vil SAF-T uttrekker være tilgjengelig som en bakgrunnsjobb som startes fra Concurrent Manager.

Fakta

  • Standard Audit File-Tax (SAF-T) Regnskap er et standardformat for utveksling av regnskapsdata. SAF-T er utviklet i fellesskap av bransjeorganisasjoner, systemleverandører og Skatteetaten, etter anbefaling fra OECD.

  • Bokføringspliktige som har bokføringen tilgjengelig elektronisk skal kunne utlevere regnskapsdata i et gitt standard format. Endringen gjelder for bokføringsperiode som begynner 1. januar 2020 eller senere.

  • Virksomheter med mindre enn 5 millioner kroner i omsetning er unntatt fra kravet. Men dersom disse virksomhetene likevel har bokførte opplysninger elektronisk tilgjengelig, blir de omfattet av kravet.

Nytteverdi

  • Du er klar når revisjonen banker på døren.

Hvordan kan vi hjelpe?

Right implementerer og tester SAF-T uttrekket i Kundens testmiljø. Når Right har gjennomført vellykket test vil det foretas en ende-til-ende gjennomgang sammen med Kunden for å sikre kompetanse-overføring.
Right vil sammen med Kunden utføre installasjon av løsningen i Kundens produksjonsmiljø og dokumentere løsningen.
Right beregner inntil 5 arbeidsdager for konfigurering, test og produksjonssetting.

Fremtidige endringer i SAF-T formatet

SAF-T formatet vil sannsynligvis endres over tid. Right tilbyr et generisk SAF-T uttrekk for rapportering og kan også tilby tilpasning til eventuelle fremtidige endringer i formatet.

puzl2.jpg

Mer om tjenestene

Det er ikke bare solid Oracle kompetanse vi har i vår portefølje, vi har også et nært forhold til leverandører vi samarbeider med. Med dette skapes en kjede av kompetanse, fra leverandør av produkt, til leverandør av tjenester og videre inn i våre kunders IT-avdeling.

Right ekspertkompetanse

Umiddelbar tilgang til kompetanse er i sentrum for tjenesten ettersom vanskelige problemer kan oppstå i mange forskjellige former og størrelser, og det kan være krevende og raskt nok finne rett dybdekompetanse til å løse disse.
Right har blant annet dedikerte team av de aller beste Oracle eBusiness Suite og Oracle Business Intelligence funksjonelle og tekniske konsulenter, som deler en lidenskap for støtte og leveranser til våre kunder.

Velkommen til en uforpliktende prat

Kontakt oss om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.
Harald Jæger mobil 913 61 504
Odd Sevre mobil 982 82 842